web analytics
spot_imgspot_img
spot_img

Tecno Spark 40 serisi duyuruldu!

Kategori:

Yayın Tarihi

- Advertisement -
- Advertisement -

Akıllı telefon üreticilerinden Tecno’nun yeni oyuncuları sahaya çıktı. Tecno Spark 40 serisi tanıtıldı. Spark 40 modeline ek olarak Pro ve Pro+ (Plus) eşlik ediyor. Böylece şirket üç farklı modelle birlikte pazara tekrar adım atmış oluyor. Rakipleriyle dişe diş bir mücadele veren Tecno ülkemiz pazarında da aktif yer alıyor. Özellikle fiyat performans odaklı telefonlarıyla dikkat çekiyor. Öte yandan gelin yeni Spark 40 serisine yakından bakalım.

Tecno Spark 40 Pro+ neler sunuyor?

Tecno Spark 40 Pro+
Tecno Spark 40 Pro+

Seride üç farklı oyuncu var. İlk olarak Spark 40 Pro+ modeline göz atalım. Spark 40 Pro+ modeli 6.78 inçlik AMOLED panele sahip. Bu panel 144Hz tazeleme hızının yanı sıra 1220p+ çözünürlük ile destekleniyor. Panelde ekran altı parmak izi okuyucusu da mevcut.

Kamera tarafında 50 MP ana kamera bulunurken ön tarafta 13 MP özçekim kamerası yer alıyor. Spark Pro 40+ modeli yonga seti olarak MediaTek Helio G200 kullanıyor. Ayrıca 8 GB RAM’in yanı sıra 128 GB / 256 GB dahili depolama seçenekleri sunuyor.

Pil konusunda 5.200 mAh kapasiteli batarya yer alıyor. Bu batarya 45W kablolu, 30W kablosuz ve 5W ters şarj destekleri sunuyor. Yazılım tarafında Android 15 tabanlı HiOS 15.1 arayüzü ile geliyor. Telefon ayrıca IP64 su ve toz sertifikalarına sahip.

Spark 40 Pro+, Nebula Black, Aurora White, Moon Titanium ve Tundra Green renklerinde geliyor. Cihaz, şu anda ön siparişte olduğu Uganda’da 769.000 UGX (214 $) fiyatla satılıyor.

Tecno Spark Pro 40 özellikleri

Tecno Spark 40 Pro
Tecno Spark 40 Pro

Spark 40 Pro, Pro+ modeliyle aynı 1220p+ çözünürlük ve 144Hz yenileme hızına sahip düz 6.78 inçlik bir AMOLED’e sahip. 8GB RAM ve 128/256GB depolama ile eşleştirilmiş bir Helio G100 yonga setine de ev sahipliği yapıyor. Diğer özellikler, arkada 50 MP ana kamera ve 13 MP ön kamera ile Spark 40 Pro+ ile aynı çizgide. Cihaz, suya ve toza karşı IP64 sertifikasına sahip ve 45 W kablolu şarjlı 5.200 mAh batarya ile besleniyor.

Spark 40 Pro, Ink Black, Moon Titanium, Lake Blue ve Bamboo Green renklerinde geliyor. Uganda’da 7 Temmuz’da açık satışların başlayacağı UGX 679.000 ($189) fiyatla satışa sunuluyor.

Tecno Spark 40 özellikleri

Spark 40 diğer modellerin aksine HD+ ekran çözünürlüğü ile 120Hz tazeleme hızına sahip 6.67 inçlik’ IPS LCD panel sunuyor. Kamera tarafında ise 8MP ön kameraya ve 50MP arka kameraya sahip.

Bellek tarafında 8 GB’a kadar RAM ve 128/256 GB dahili depolama mevcut. Yonga seti olarak bir Helio G81 yonga seti var. Yazılım tarafı Android 15 tabanlı HiOS 15.1 ile kaplıyken pil 5.200 mAh kapasiteli geliyor ve 45 W şarjı destekliyor.

Spark 40, Ink Black, Titanium Grey, Veil White ve Mirage Blue renklerinde geliyor. Fiyatlandırma UGX 479.000 ($133) olarak belirlendi.

- Advertisement -

İlgili İçerikler

spot_img

Son İçerikler