web analytics

Sony Xperia 1 VIII özellikleri ortaya çıktı!

Kategori:

Yayın Tarihi

Sony, özellikle zoom fotoğrafçılığı söz konusu olduğunda, yeni amiral gemisi Xperia ile biraz yön değiştirecek gibi görünüyor. Yakında çıkacak olan Xperia 1 VIII ile ilgili yeni sızıntılar, Sony’nin Xperia 1 VII’de kullanılan değişken telefoto sisteminden uzaklaştığını gösteriyor.

NotebookCheck tarafından bildirilen bilgilere göre, detaylar Amazon Almanya ve Amazon İngiltere’de görülen listelemelerden geliyor. ITHome’a ​​göre, Xperia 1 VIII, önceki sürekli optik zoom lensini 3x optik zoomlu sabit 70 mm telefoto kamera ile değiştiriyor.

Sony Xperia 1 VIII teknik özellikler

Kağıt üzerinde bu bir gerileme gibi görünüyor. Xperia 1 VII, 85 mm ve 170 mm odak uzaklıkları arasında (yaklaşık 3,5x-7,1x) sorunsuz bir şekilde geçiş yapabiliyordu; bu, 2026 yılının başlarında hiçbir telefonun sunmadığı bir özellik. Ancak Sony, günlük kullanım için muhtemelen daha önemli olan başka bir alanda bunu telafi ediyor gibi görünüyor: sensör boyutu.

Çok daha büyük bir telefoto sensör

Yeni telefoto kameranın, eski 12MP 1/3.5 inç sensörün yerini alarak çok daha büyük 48MP 1/1.56 inç sensör kullanacağı söyleniyor. Bu oldukça büyük bir sıçrama ve ışık yakalama, detay ve düşük ışık performansı konusunda yardımcı olmalı. Bu ödünleşmenin aslında Sony’nin lehine sonuçlanma olasılığı da var.

Eski modeldeki aşırı uzun menzilli zoom özelliği artık olmasa da, çoğu kullanıcı aslında daha sık kullandıkları odak uzaklıklarında daha iyi görünen fotoğraflar elde edebilir. Ana ve ultra geniş açılı kameraların ise 24 mm ve 16 mm eşdeğerlerinde kalarak tanıdık özelliklerini koruyacağı bildiriliyor.

Kamera sistemi dışında, kıyaslama listeleri Xperia 1 VIII’in (Sony XQ-GE54) Qualcomm’un Snapdragon 8 Elite Gen 5 yonga seti ve 12 GB RAM ile çalıştığını gösteriyor. İnternette dolaşan Geekbench puanları, amiral gemisi seviyesinde bir performansa işaret ediyor.

Xperia 1 VIII Geekbench
Xperia 1 VIII Geekbench

Bu sefer tasarımda birkaç değişiklik de yapılmış gibi görünüyor. Bunlardan biri de daha köşeli bir kamera modülü. Aynı zamanda Sony, Xperia hayranlarının önem verdiği bazı özellikleri de koruyor. Uzun sinematik ekran ve 3.5 mm jak girişi.

Henüz hiçbir şey resmileşmiş değil. Ancak genel yönelim giderek netleşiyor. Sony artık en yüksek zoom değerlerinin peşinde koşmuyor gibi görünüyor. Bunun yerine şirket, fotoğraf meraklılarına yönelik Xperia kimliğini korurken, insanların en sık çektiği türden fotoğrafları iyileştirmeye çalışıyor gibi görünüyor.

- Advertisement -

İlgili İçerikler

Son İçerikler