Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS’ün 2024 yılı “Hızlandırma Programları”, KWORKS Şişli ofisinde gerçekleştirilen toplantı ile başladı. Yıl boyunca yürütülecek “Hızlandırma” ve “Ön Hızlandırma”, programlarında yer alan 21 başarılı girişim, sağlık, tarım, finans, spor, sanat, mobilite, insan kaynakları gibi farklı dikeylerde teknoloji tabanlı çözümler geliştiriyor.
Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi-KWORKS’ün gerçekleştirdiği Hızlandırma Programları kapsamında 10. dönem başladı. Bu yıl gerçekleştirilecek “Hızlandırma” ve “Ön Hızlandırma” programlarına toplam 21 girişim kabul edildi. “Hızlandırma Programı”, teknoloji tabanlı çözümler geliştiren ve hızlı ölçeklenme potansiyeli olan sürdürülebilir girişimlerin, sağlam temellere inşa edilerek ilerlemelerine yönelik çalışıyor. Söz konusu program, teknoloji ve pazar doğrulama aşamalarını hızlıca gerçekleştiren ve ürün ve hizmetlerini müşterileriyle buluşturarak ticarileşmeyi amaçlayan girişimlerin desteklendiği bir süreç takip ediyor. “Ön Hızlandırma Programı” ise sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir iş modeli oluşturma potansiyeline sahip girişimlerin iş fikirlerini doğrulamalarına destek oluyor.
KWORKS program boyunca eğitim, mentorluk, teknolojik altyapı, hukuk danışmanlığı, müşteri ve yatırımcı tanıştırmaları gibi desteklerle iş modelini ispatlamış girişimlerin hızla ölçeklenmelerini sağlıyor.
Programa katılmaya hak kazanan girişimler şöyle:
KWORKS’24 Hızlandırma Programına Katılmaya Hak Kazanan Girişimler
Boly: Kullanıcıların spor alanlarını keşfettiği, yetenek seviyesine göre diğer kullanıcılarla spor yapmak için eşleştiği ve markalardan ödüller kazandığı topluluk odaklı bir mobil uygulamadır. Şimdiye kadar eriştiği 5.000+ kullanıcı ve yaptığı 23 marka iş birliği ile spor topluluğunu büyütmeye devam etmektedir.
Cool Card: Yüksek kağıt maliyetleri ve temassız paylaşım ihtiyacının arttığı bu dönemde, NFC teknolojisi kullanarak hızlı ve pratik bir şekilde iş ve sosyal hayatta iletişim kurulmasını sağlayan bir dijital kartvizit çözümüdür. Temassız, sürdürülebilir bir kurumsal panel alternatifi de sunarak, Türkiye ve Yurt dışında bulunan 180’den fazla kurumsal şirket tarafından tercih edilmektedir.
Parny: Basit bir şekilde IT monitoring sistemlerine entegre olup, sosyal medya deneyimi ile on-call (nöbet) ve alarm yönetimi yapabilen, IT çalışanlarına yönelik yapay zeka destekli bir SaaS ürünüdür. Platform 30+ kayıtlı şirkete ve 300+ kayıtlı kullanıcıya aktif olarak hizmet vermektedir.
Qapera: Yeme içme sektöründe faaliyet gösteren restoranlar, oteller, catering hizmeti sunan işletmeler ve gıda üretimi yapan tesisler için özel olarak tasarlanmış bulut tabanlı SaaS modeli envanter yönetim ve üretim yazılımıdır. Qapera’nın amacı, işletmelerin verimliliğini ve karlılığını artırmak, maliyetleri düşürmek ve tedarikçi fiyatlarını anlık olarak karşılaştırarak doğru ürünü uygun fiyatla satın alabilmelerini sağlamaktır.
QuizModeOn: Tabu, Anket, Quiz, Soru-Cevap, Kelime Oyunları ve daha fazla online etkinlik çeşitleri ile kurumsal firmaların hedef kitlelerine ulaşırken veri toplayabildikleri ve firmaya özel arayüz tasarımları ile akılda kalıcı olmalarını sağlayan, web tabanlı bir oyun – etkinlik platformudur.
SC&P: Uzaktan algılama ve IoT teknolojileriyle, çevresel sürdürülebilirliği artırmayı amaçlayan ve sektörlere özel risk yönetimi çözümleri sunarak akıllı şehirlerin ve toplulukların geleceğini şekillendiren bir derin teknoloji girişimidir. Radar ve Optik uydulardan elde ettiği görüntülerle enerji, su kütleleri ve madencilik sektörlerinde önemli projelere imza atmış, önemli kuruluşların operasyonel risklerini azaltarak, verimliliklerini ve çevresel uyumlarını iyileştirmiştir.
Stellium: Astroloji tutkunlarına, spiritüellik arayışında olanlara, ilişki ve uyumluluk arayan Y ve Z kuşağına yönelik, sürekli yenilenen içerik sunabilen, kesin astronomik hesaplarla kişiye özel analizler yapabilen ve saniyeler içerisinde danışmanlık alınabilen Generative AI tabanlı bir astroloji mobil uygulamasıdır. 2023 Aralık ayında aylık abonelik özelliğini yayınlayan Stellium’un 2024 Mart ayı itibariyle dünya çapında 5.000 kullanıcısı ve 120 abonesi bulunmaktadır.
KW0RKS’24 Ön Hızlandırma Programına Katılmaya Hak Kazanan Girişimler
Artaist AI: Metin aracılığıyla görsel üreten yapay zeka tabanlı bir uygulamadır. Google AI Startups girişimi olan Artaist App, 100 binin üzerinde kullanıcısına güçlü yapay zekasının yanı sıra 100’ün üzerinde dili destekleyen, sınırsız üretim ve kullanımı kolay bir uygulama deneyimi sunar.
GingerLive: Canlı yayın yapan içerik üreticilerinin ekranlarına akıllı reklamlar yerleştirerek yayıncıların kazanç sağlamasına olanak tanır. Yüksek etkileşimli ve verimli reklam modeliyle markaların genç hedef kitlelerine doğrudan ulaşmasına ve marka bilinirliğini arttırmasına yardımcı olur. GingerLive ön kayıt listesinde 2000’e yakın yayıncı ve 20 marka bulunmaktadır.
Heartwise: Sağ kalp yetmezliği için spesifik bir çözüm bulunmayan medikal cihaz marketine hastaya özel, kendi enerjisini kendisi üreten, düşük maliyetli sağ kalp pompaları sunar. Heartwise, Avrupa Araştırma Konseyi tarafından Kavram İspatı (Proof of Concept) fonu ile desteklenmektedir.
sites.google.com/view/heartwise?usp=sharing
Hekades: Hekimlerin teşhis ve tedavi kararı süreçlerinde kılavuzları referans alarak istenen bilgileri veya vakaya özel alternatifleri sunabilen yapay zekâ girişimidir.
IngrEats: Kullanıcıların satın aldıkları ürünlerin barkodlarını tarayıp tüketim aralığı belirleyerek dijital gıda envanteri oluşturmalarını sağlar ve envanterdeki malzemelerle yapılabilecek yemek seçenekleri sunar. Uygulama aynı zamanda, gıda israfını azaltarak bütçesini korumaya odaklanan kullanıcıları da hedefler.
Leagle: Yapay zeka destekli hukuk asistanı Leagle, Türk Hukuk mevzuatına dayalı güvenilir bilgiyi en hızlı şekilde sunmayı amaçlar. Kolay ve anlaşılır hukuki bilgiye erişimi kolaylaştırarak, hukuki bilincini artırır ve bireylerin haklarını koruma konusundaki yetkinliğini güçlendirir.
Lookfor AI: Internet alışverişlerinizi bir satış görevlisiyle konuşuyor gibi kişiselleştirerek aradığınız ürünü hızlı ve efektif şekilde bulan yapay zeka tabanlı alışveriş asistanıdır. Şu anda üç kıtada ve sekiz ülkede 18 kullanıcıya hizmet vermektedir.
Medusa: Yatırımcıları ve finansal araç geliştiricilerini bir araya getiren, yapay zeka ve bulut tabanlı altyapısıyla hizmet veren algoritmik ticaret platformudur. Gerçek zamanlı algoritmik ticaret motoru, yapay zeka destekli kararlarla günlük işlemleri gerçekleştirerek API üzerinden kullanıcılara iletmeyi hedeflemektedir. Platform aynı zamanda geliştiricilere, verimli algoritmik ticaret modelleri oluşturmak için de araçlar sunmayı hedefler.
Mobilib: Akıllı telefon sinyali üzerinden yüksek hassasiyetle kullanıcıların konumlarını belirleyerek, sürücülerin ve otonom araçların çevresel farkındalığını arttıran ve akıllı telefonları aracılığıyla trafikte insanları kazalardan koruyan yalın, yenilikçi ve maliyet etkin çözümler sunan bir girişimdir.
Propose: Fizyoterapinin başarısını %70 oranında etkilediği bilinen ev egzersizlerinin kamera üzerinden süpervizyonunu ve yönlendirmesini sağlayan yapay zeka temelli bir mobil uygulamadır. TÜBİTAK BİGG yatırımıyla ödüllendirilmiş ve prestijli DisasterTech yarışmalarında dereceler almış olan Propose, afet bölgesi dahil fizik tedavi ihtiyacı olan her hanede fizyoterapinin kalitesini ve sürdürülebilirliğini arttırmak için geliştirilmektedir.
Uplico: Kişiye ve kuruma özel rehberlik hizmetleri sunarak, şirketlerin uzun dönemde bünyelerine katmak isteyecekleri yetenekli adayları doğru bir şekilde tespit edip onları iş dünyasının gereksinimleriyle uyumlu hale getirerek, öğrenciler ve şirketler arasında köprü görevi gören bir kariyer platformudur.
Visitwrap: Doktorların hastaları ile ilgili dokümantasyon tutma sürecini yapay zeka kullanarak otomatikleştirir.
Yeşilbağ: Kişiler için tek fotoğrafta bitkilerini tanıyabilecekleri, detaylı sağlık raporları alabilecekleri, tüm püf noktaları öğrenebilecekleri, kurumlar içinse peyzaj mimarı, bahçıvan ve satış sonrası hizmetleri alabilecekleri bir bitki bakım ve yetiştirme uygulamasıdır. Şu ana kadar 5’ten fazla çiçek satıcısı ile anlaşmalar yapmıştır. Başakşehir ve Kağıthane ilçe belediyeleri ile protokoller yaparak, 5’ten fazla şirket ile ön sözleşmeler yapmıştır.
Zektor: Yapay zekâ, görüntü işleme ve sensör teknolojilerini kullanarak dikey tarım tesislerinin teknolojik dönüşümünü gerçekleştirip tarımsal üretimin verimliliğini artırır ve süreçlerdeki insan ihtiyacını azaltır.
Daha fazlası için teknokroki.com adresini takipte kalın. İçeriklerimizi Bundle, Google News üzerinden de takip edebilir anında haberdar olmak için tarayıcı bildirimlerini açabilirsiniz.