web analytics

İstanbul’da Tesla marka otomobil kazaya karıştı! Otopilot kontrolden çıktı

Kategori:

Yayın Tarihi

İstanbul’da meydana gelen trafik kazası elektrikli otomobil Tesla marka aracın Otopilot sisteminde yaşanan sorun nedeniyle gerçekleşti. Bu durum ülkemizde Otopilo’un sebep olduğu ilk trafik kazası. Seyir hâlinde olan aracın otomatik sürüş sistemi aniden devre dışı kaldı. Araç karşı şeride geçerek başka araçlara çarparak hasar aldı.

Tesla Otopilot devre dışı kaldı trafik kazası kaçınılmaz oldu

Otomobil kontrol kaybı sonrası kendi şeridinden çıkarak karşı şeride geçti; ardından kaza gerçekleşirken sürücü hava yastıklarının (airbag) açılmadığını ifade ederken bu durumun hayati tehlikeye sebep olacağının altını çizdi. Olaydan sonra şirket yetkililerine ulaşan aracın sürücüsü ise asıl şoku burada yaşadı.

Tesla'nın kazaya karışması sonucu hasar alan bir araç
Tesla’nın kazaya karışması sonucu hasar alan bir araç

Tesla’dan sürücüye: “Kullancı hatası”

Araç sahibi kazadan hemen sonra Tesla yetkililerine ulaşarak kaza anına ilişkin verilerin incelenmesi ve hasarın karşılanması hususunda geri dönüş yaptı. Lakin şirket cephesinden gelen resmî açıklama ise oldukça garip seyretti. Tesla’nın yaptığı incelemeler sonucunda kazanın sistemsel bir arızadan kaynaklanmadığı tam tersine “kullanıcı hatası” kaynaklı olduğu paylaşıldı.

Yaşanan maddi hasarlı bu kazada airbag açılmaması ve Otopilot’un sistemsel olarak devre dışı kalması elektrikli araç sürücülerini de endişelendirebilir bir hadise. Keza sürücüler bu sisteme güvenerek tabiri caizse canlarını emanet ediyorlar.

- Advertisement -

İlgili İçerikler

Son İçerikler