web analytics
spot_imgspot_img
spot_img

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Başvuruları Uzatıldı

Kategori:

Yayın Tarihi

- Advertisement -
- Advertisement -

Geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirmek için Deneyap Teknoloji Atölyelerinin başvuru süresi planlaması yoğun ilgi ve talep nedeniyle 25 Mart 2024 tarihine kadar  uzatıldı. 

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye’nin gençleri şekillendiren yetenekli gençleri hazırlamaya devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında, Edirne’den Kars’a kadar 81 ilde bulunan 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi, binlerce öğrenciye farklı alanlarda eğitim imkanı sunuyor. Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya kadar geniş bir yelpazede 11 farklı eğitim programıyla gençlerin teknolojiye sahip ilgilerini ve bireysel keşfetmelerine olanak sağlıyor. “Teknoloji Üreten Bir Türkiye” mottosuyla yola çıkan ve Milli Teknoloji Hamlesi’nin önemli bir parçası olarak görülen Deneyap Teknoloji Atölyeleri, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeye aday gençler için 7 Şubat’ta başlayan başvuru süreci 25 Mart tarihine kadar uzatıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışmasıyla deneyap Teknoloji Atölyeleri, Deneyap Türkiye Projesi kapsamında deney hayata geçirildi. 2023 yılında 15.910 öğrenci aktif olarak eğitimine devam ettiği atölyelerden bugüne kadar 2.700 öğrenci mezun oldu. 139 atölye, 262 derslik, 20.000’i aşkın öğrenciye sahip Deneyap Teknoloji Atölyelerinde hâlihazırda 4541 ebeveyn ayrı ayrı hazırlanıyor. Öğrenci ve eğitmen seçimlerinden, eğitim içeriklerine, atölyelerde kullanılan farklılıklar, atölye konseptine kadar tüm Türkiye’de aynı imkanlar çocuklarla buluşan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, laboratuvarda eğitimde uygun eşitlik anlayışıyla devam ediyor. 

7 Şubat tarihinde başlayan başvuru süreci sona erdi .

Ülkenin kalkınması için Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme ve gelişme konusunda şüpheli bireyler yetiştiren Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşuyor. Başvuru yapan adaylar öncelikle “E-Sınava”ya katılıyor. E-Sınavı başarıyla geçen birkaç günlük ikinci adım olan “Çevrim içi Eğitim ve Görev Tamamlama” aşamasına, ardından bu aşamada başarılı olan adaylar “Uygulama Sınavına” davet ediliyor. Tüm aşamaları başarıyla tamamlandı, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanıyor.

E-Sınav sorularında adayların; muhakeme, verileri okunabilme ve yorumlama, çıkarım yapabilme, problem tespit edebilme, kritik düşünebilme, araştırma yapabilme ve değişken belirleme ölçülüyor. Bilginin olmadığı becerinin ölçüldüğü ayrıntılar içeren E-Sınavda adaylara Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültürün içerdiği toplam 40 soru soruluyor.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim isteyen adayların özgün özellikleri ortaya çıkmış, aynı zamanda teknik olarak parçalanabilecek proje aşamalarından aşamalardan geçiyor. Alacaklarınız; Kendini ifade edebilme, özgün düşünebilme, yenilik katabilme, konu ile ilgili sahibi olma gibi çeşitli yerlerde tutulup değerlendirilmeleri yapılıyor.

Deneyap Teknoloji Atölyelerine 2023-2024 eğitim öğretiminde 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuduğundan e-sınav için başvuru alınacaktır. Öğrenci Seçme Sınavı için başvurular ise  www.deneyap.org   ve  www.t3kys.com    adresinden yapılabilir. Adaylar başvuru süreci Kurumsal Yönetim Sistemi ( t3kys.com ) üzerinden takip edilebilir. 

Fark yaratacak nesiller Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 

Türkiye’nin teknolojinin geliştiren bir topluma dönüşmesini amaçlayan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortaokul ve lise olmak üzere iki farklı düzeyde eğitim veriyor. Eğitim süreci, ilk 24 aylık proje kesintileri ve son 12 aylık takımlar dönemi 2 aşamalı olarak oluşuyor. Atölyelerde Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri yüze yüze ; Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Yapay Zeka ve Mobil Uygulama dersleri ise program içi eğitim olarak veriliyor. Öğrenciler, teknoloji eğitiminde atölyede kullandıkları eğitim içerikleri ile malzeme depoluyor ve erken yaşta tanışıyorlar. Deneyap Teknoloji Atölyelerinin  11’i ortaokul, 11’i lise düzeyinde olmak üzere toplam 22 kitap yayınını da bulunmaktadır. 

36 ay ücretsiz teknoloji eğitimleri

11 farklı programın liderliğinde 36 ay süren bu eğitimlerin bölümleri tamamen ücretsiz olarak sunulurken, bölümlerde Deneyap Teknoloji Atölyelerine katılabilmesi için aşamaları başarıyla tamamlamaları gerekiyor. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alanında teknoloji alanında öğrendikleri eğitimleri, bilgi ve tecrübelerini kullanarak eğitim sonunda proje festivallerine katılıyorlar. Bu festivallerde mücadeleyi kazanan takımlarını kurup mentorları eşliğinde ulusal ve uluslararası olmak üzere TEKNOFEST gibi yarışmalara hazırlanıyor. Eğitimlere paralel olarak Deneyaplarının sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla teknik ve bilimsel geziler, piknik ve kamp programları da gerçekleştiriliyor.

Daha fazlası için teknokroki.com adresini takipte kalın. İçeriklerimizi Bundle, Google News üzerinden de takip edebilir anında haberdar olmak için tarayıcı bildirimlerini açabilirsiniz.

- Advertisement -

İlgili İçerikler

spot_img

Son İçerikler